Μύρισε... Θεσσαλονίκη!!!
Μύρισε... Θεσσαλονίκη!!!
08 Μαρτίου 2018Ολοκληρώνοντας την επεξεργασία της θεματικής ενότητας «Φωτογραφίζοντας τη Θεσσαλονίκη» οι μαθητές των Προνηπίων μας συζήτησαν και για δυο παραδοσιακά προϊόντα της πόλης μας, το κουλούρι και την μπουγάτσα. Για να δουν λοιπόν και να γευτούν και αυτό το κομμάτι της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το εργαστήρι αρτοζαχαροπλαστικής «Μπουγάτσα Σαρρής», στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.
Τους μαθητές μας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου υποδέχθηκαν και ξενάγησαν με πολλή ευγένεια και… υπομονή οι υπεύθυνοι της επιχείρησης. Στη συνέχεια πέρασαν στο εσωτερικό τμήμα του εργαστηρίου, είδαν τους φούρνους, το ζυμωτήριο και τον χώρο "ξεκούρασης" της ζύμης. Στο τμήμα που παρασκευάζεται το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης οι αρτοποιοί αρχικά μας έδειξαν την ετοιμασία της ζύμης του και στη συνέχεια το έπλασαν, το "πέρασαν" μέσα από σουσάμι, το ένωσαν και το έψησαν.
Στο τμήμα της μπουγάτσας τα παιδιά παρακολούθησαν τον εντυπωσιακό τρόπο που οι εξειδικευμένοι παρασκευαστές ανοίγουν το φύλλο, ετοιμάζουν τη γέμιση και φτιάχνουν τη μπουγάτσα.
Αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση οι ευγενικοί οικοδεσπότες μας κέρασαν τα παιδιά μας τι άλλο; Λαχταριστά κουλούρια Θεσσαλονίκης!
Την επόμενη ημέρα ολόκληρο το νηπιαγωγείο μας μοσχομύρισε.. μπουγάτσα!
Οι νηπιαγωγοί έψησαν στην κουζίνα μας την μπουγάτσα που μας είχαν προσφέρει από την "Μπουγάτσα Σαρρής" και αχνιστή μοιράστηκε σε όλες τις τάξεις ώστε να δοκιμάσουν τα παιδιά τη γεύση της.