Επιστημονικό περιοδικό ScieB - 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Επιστημονικό περιοδικό ScieB - 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

13 Απριλίου 2011

Παρουσίαση στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή και το διαδίκτυο ως μέσο για να μάθουμε περισσότερα για διάφορα θέματα που μας ενδιαφέρουν και μας αρέσουν, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα επιστημονικό περιοδικό. Ο κάθε μαθητής έγραψε ένα άρθρο στο Ms-Publisher για θέματα, όπως η Υπατία η Αλεξανδρινή, ποιο είναι το μεγαλύτερο γνωστό άστρο του γαλαξία μας, πλανήτες στους οποίους θα μπορούσαμε να μείνουμε, την πιθανότητα ύπαρξης ένατου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, για όμορφα και απόμερα μέρη της γης, καθώς και τι έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στη γη και τα συνδυάσαμε όλα δημιουργώντας το επιστημονικό περιοδικό μας. Έτσι διαβάσαμε, συζητήσαμε, ερευνήσαμε, μάθαμε και δημιουργήσαμε το περιοδικό θέλοντας να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας και σε άλλα παιδιά

Λέξεις κλειδιά: επιστημονικά άρθρα, περιοδικό, Ms-Publisher


Δημιουργήσαμε ένα επιστημονικό περιοδικό, χρησιμοποιώντας το Publisher. Το ονομάσαμε ScieB συνδυάζοντας τις λέξεις science (επιστήμη) και Bytes (μονάδα μέτρησης ποσότητας πληροφορίας στους υπολογιστές). Ο καθένας ανέλαβε ένα άρθρο και μπήκαμε στη διαδικασία μόνοι μας να ψάξουμε πληροφορίες για τα θέματα που μας δόθηκαν. Για να βρούμε τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν χρησιμοποιήσαμε τη μηχανή αναζήτησης Google, είδαμε βιντεάκια, που είχαν σχέση με αυτά που αναλάβαμε, στο Youtube και κάποιοι από εμάς είχαν την ευκαιρία να δουν και ταινίες σχετικές με τα θέματά τους.

Με το περιοδικό μας μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για το σύμπαν και για ένα πλήθος διαφορετικών θεμάτων, ενώ ταυτόχρονα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει υπέροχες φωτογραφίες! Συγκεκριμένα τα θέματα που υπάρχουν είναι: «Πλανήτης στην… “Τύχη”;», «2012, το τέλος του κόσμου;», «VY Ο Μέγας Κύων», «Υπατία, η Αλεξανδρινή», «Τρίσταν Ντα Κούνια», «Gliese 581, κατοικήσιμος πλανήτης», «Πλανήτης Γη, ο δικός μας τέλειος κόσμος» και «Θαυμάστε τη Γη από ψηλά!»

Μέσα από αυτή τη διαδικασία μάθαμε πάρα πολλά. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε το περιοδικό μας και να δείτε πόσα νέα πράγματα έχετε να μάθετε!

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γιάννη και την κυρία Ευτυχία για τις ενδιαφέρουσες εργασίες που μας αναθέτουν.

 Βιβλιογραφία

1. www.e-go.gr,

2. http://greekastronomy.blogspot.com/

3. http://www.oroskopio.com/traditional_2012.asp

4. http://www.focusmag.gr/

5. www.antistasi.gr

6. www.palmografos.com